5 Nisan 2020 Pazar

Edinburg, İskoçya

Edinburg 
Tarihi binaları, arnavut kaldırımları, dar kestirme sokakları (İskoçlar close diyorlar), 

nostaljik pubları, gin ve viski kültürü ile sizi büyüleyecek. 



Royal Mile Road:
Edinburg un en turistik caddesi diyebiliriz. Müzeler, Saint Giles Katedrali, bir çok dükkan, restaurant kafe ve barlarla birlikte yolun bir ucu tepedeki Edinburg Kalesi ne diğer ucu ise, Parlement binasına kadar uzanıyor. 


Victoria Street ve GrassMarket: 
Edinburg kalesinin hemen aşağısında rengârenk binalarıyla dikkat çeken Victoria Caddesi ve Grassmarket Meydanı. 

Grassmarket Meydanı eskiden hayvanların pazara çıkarılıp satıldığı bir meydan ayrıca idam törenleri de bu meydanda yapılırmış son kişi 1784 yılında bu meydanda asılmış. 



Museum of Childhood 
The Royal Mile Caddesinde bulunuyor. Ücretsiz girişi ile çocukluğun tarihi temalı, eskiden bu yana çocuk olmanın, kıyafetten oyuncaklara kadar olan değişimini görselleştirmiş bir müze. Vaktiniz varsa bir göz atın. 



Greyfriars Bobby Heykeli ve Greyfiars Kirkyard Mezarliğı: 
Edinburg'un maskotu olmuş, ölen sahibine sadık kalan ve 14 yıl boyunca mezarından ayrılmayan terrier cinsi bir köpeğin heykeli. Heykelin hemen arka tarafındaki tarihi mezarlıkta da köpeğin mezar taşı ve ona getirilen çiçek yerine sopaları görebilirsiniz. 




Edinburg Kalesi:
Kaleden şehir manzarası harika. Ayrıca kaledeki zindanlar, Iskoçya tarihini anlatan sergiler ve müze mevcut. 



Holyrood Palace, The Royal Street'in sonunda yeni parlement binasının karşı tarafında bulunan mimarisi ile dikkat çeken bu tarihi bina Britanya Kraliçesi ni Edinburg'a ziyaretlerinde misafir ediyor. 


Calton Hill tepesi:
Şehri tepeden izleyebileceğiniz diğer bir nokta da Calton Tepesi. Ulusal Anıt ve rasathanenin de bulunduğu tepe de ayrıca manzarası harika olan bir restaurant ve da var.


Scott Monument
Princess Street de bulunan yüksek kule biçimli gotik mimariye sahip anıt. İnanın gözünüzden kaçmayacak. 




Merkez dışındakiler

Dean Village:
Edinburg merkezine 20-30 dakika yürüme mesafesinde olan sessiz sakin bir kasaba. Hoş mimarisi ile taştan evler ve kasabanın ortasından akan nehir ile âdeta zamanda yolculuk yapmak gibi. 


Leith:
Otobüs ile yarım saatte ulaşacağınız Leith deniz kıyısında bir kasaba. Burada ünlü Britania Gemisini de ziyaret edilebilirsiniz.