6 Ağustos 2019 Salı

Rethymno (Resmo) Girit Yunanistan

Rethymno (Resmo) Girit Yunanistan

Rethymno Old Town ve Liman
Tarihi şehrin labirent sokaklarında kaybolun. Venedik döneminden kalma liman ve feneri görün. Özellikle akşamüstü güneş batmadan önce. Fenere yansıyan güneş ışığı çok sıcak ve hoş bir renk yaratıyor. Resim çekilmek için uygun bir ışık. Limanda bu güzel manzarayı izlemek için birbirinden lezzetli ve taze çeşitler sunan restaranlarda oturun ve keyifle manzarayı izleyin.

Rethymno Tarih ve Halk Sanatı Müzesi
Rethymno Historical and Folk Art Museum
Giriş 4Euro.
Müze, küçük bir tarihi eser koleksiyonuna sahip. El sanatları, dantel örgüler, çanak çömlek, sepet yapımı ve eski zamanlardaki yaşam tarzı hakkında Girit tarihini ve kültürünü tanıyorsunuz. Görmeye değer.

Müzenin olduğu sokakta, tabelası sadece yunanca olan eski bir fırın var. İçeriye bakmazsanız fırın olduğunu anlamanız zor. Burada baklava ve kadayıf yapan yaşlı amcalar var. Bu eski fırında baklava hamurunu gözünüzün önünde açıp kat kat masaya seriyorlar. Gerçekten el emeği göz nuru döküyorlar. Yaşlı amcaların işine olan konsantrasyonu da görmeye değer. Gitmişken mutlaka bu baklavaların tadına bakın.

Rethymno Arkeoloji Müzesi
Küçük tek odalık bir müze fakat Girit hakında güzel bilgilendiriliyor. Fiyat olarak da çok uygun 2€. Sıcak bir günde 1 saatlik serinlemek ve bilgilenmek için uğrayabilirsiniz.

Mikra Asia Meydanı Mikrasiaton Square
Adından da anlayacağınız gibi, hem yunan hem türk tarihini etkileyen mübadeleyi hatırlamak anısına. Köşede mübadeleyi temsilen bir heykel var ve burada hangi il ve ilçelerden insanların geldiği yazıyor. Bir çok Ege ilçesi dahil. Heykelin karşı tarafında Osmanlı döneminden kalma bir cami bulunuyor. Meydan eski şehrin göbeğinde olduğu için mutlaka görürsünüz zaten.

Fortezza Rethymno Kalesi
Eğer yazın ortaysanız kaleye gitmek için akşam saatini bekleyin. En son giriş 19.45. Giriş ücreti 4€
Venedik döneminden kalma bu kalede Osmanlı döneminden kalma camiyi de görebilirsiniz. Eğer gün batımına yakın gittiyseniz harika bir manzara sizi bekliyor olacak. Kaleyi gezerken yorgun düştüyseniz hemen deniz kıyısında sun set taverna da yürüyüşünüzü sonlandırabilirsiniz. İsminden de belli olduğu gibi gün batımına özel bir yer.

Rethymno Plajı
Mavi bayraklı bir plaj olup şehrin doğu tarafına kilometrelerce uzanıyor. Eski şehirden yürürseniz 15-20dakika içinde ortasınız. Plajda uygun fiyata şemsiye ve şezlong kiralama imkanı var. Deniz güzel ve temiz. Akşam saatlerine kadar denize girenler oluyor ki, gün batımı buradan da harika izleniyor.

Kapalı ve açık hava sinemaları
Gitmişken vaktiniz varsa açık hava sineması deneyin derim. Bilet 5€
Tam bir sinema konforu olmasa da yıldızların altında film izlemenin keyfi başka oluyor. İçecek alkollü alkolsüz, tatlı tuzlu çerezler patates ve hatta souvlaki şiş bile yiyebilirsiniz.
Not: Işıklar sönünce, sandalyenizin altında dolaşan sinema kedisinden korkmayın 🐈😄

Eğlence mekanları
Sahil boyunca sıralanan kafeler akşam olduğunda her yunan adasında olduğu gibi bar/club a dönüşüyor. Biraz daha farklı bir şey denemek isterseniz şehrin 2.5km batısında açık hava clubleri var.

Yeme içme:
Gittiğiniz her mekan muhtemelen size yemeğiniz bitiminde meyve ve ya tatlı ve ev yapımı Girit rakısı sunacaktır.
Girit'in birası ve ot çeşitleri de denemeye değer.
Tsiganiasto, ağır ateşte pişirilmiş kuzu ya da keçi eti. Yöresel ot ta da patatesle servis edilir.
Apaki, Tütsülenmiş domuz etinden yapılan bir çeşit meze.
Lahnarakia, Ortasında tatlı peynir bulunan küçük bir çörek.
Kalitsouna, Yine içinde peynir bulunan, üstüne bal dökülüp de yenilebilen bir çeşit çörek.
Ve daha bir çok şey... 👍😋